Cikkek

Bemutatta új köztesszoftver-családját az Oracle

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-03 11:10:05

Nem csak egy egyszerű verziófrissítés: megjelent az Oracle ügyfeleinek és partnereinek fejlesztéseihez alapot biztosító Oracle Fusion Middleware 11g köztesszoftver-család új generációja.

Július elsején mutatta be az amerikai Oracle a Fusion Middleware 11g köztesszoftvercsaládot. Az Oracle Fusion Middleware 11g komplett, integrált köztesszoftverek együttese. A termékcsalád négy tagja bővült új funkciókkal: ezek az Oracle SOA Suite folyamatkezelő platform, az Oracle WebCenter Suite portál és kollaborációs csomag, az Oracle Identity Management jogosultságkezelő-megoldás és az Oracle WebLogic Suite, amelybe a korábban felvásárolt BEA alkalmazásszerverét is integrálták. A bejelentés kapcsán Hasan Rizvi, az Oracle Fusion Middleware termékekért felelős alelnöke elmondta: más köztesszoftver-termékek, mint a tartalommenedzsment, az év későbbi részében kerülnek a piacra, míg a JDeveloper 11g, az Oracle fejlesztőeszköze már tavaly megjelent.

Frissítés új licencek nélkül
Az Oracle köztesszoftvereinek új generációja a már jól bevált tervezési architektúrát viszi tovább a fejlesztést, rendszerbe állítást és üzemeltetést egyszerűsítő újításokkal, valamint a korszerű alkalmazásinfrastruktúrához szükséges megoldásokkal a szolgáltatásorientált architektúra (SOA), a számítási felhő (cloud computing), az üzleti folyamatok átalakítása, a szolgáltatásorientált biztonság, a továbbfejlesztett csoportmunka-lehetőségek és az informatikai szabályozás területén (a termékek legfontosabb újdonságairól több angol nyelvű videó is megtekinthető az Oracle oldalán). Ezzel az alkalmazásinfrastruktúrával a szervezetek jóval sokoldalúbb és intelligensebb üzleti alkalmazásokat hozhatnak létre, amelyek kihasználják az új hardver- és szoftverarchitektúrák hatékonyságnövelési és költségcsökkentési lehetőségeit - derül ki a cég által kiadott közleményből.

Az Oracle több éve foglalkozik a most megjelent termékek fejlesztésével, mintegy 13 millió órát fordítottak az automatizált tesztelésre és 7350 emberévet a fejlesztésre. Bár az áttérést az új verzióra igyekeztek leegyszerűsíteni, mégsem fogják a 10g köztesszoftvert használó ügyfeleket siettetni. A jelenlegi ügyfelek számára ugyanakkor új licencek megvétele nélkül, a szokásos karbantartás keretében van lehetőség a frissítésre - hangsúlyozta Hasan Rizvi.

Új üzleti szoftvercsomag 2010-ben
- A 11g bejelentés, mind a funkcionális fejlesztések, mind az integráció terén jelentősek, ezért a jelenlegi ügyfeleknek mindenképpen érdemes erre figyelmet fordítaniuk; nem csak egy egyszerű verziófrissítésről van szó - mondta John Rymer, a Forrester Research elemzője az IDG News Service-nek. Az elemző szerint az Oracle próbálja bebizonyítani az iparágnak, hogy a köztesszoftvere felveszi a versenyt az IBM-ével; a mostani bejelentéssel szerinte az Oracle a köztesszoftver-kínálatával végre kiléphet a legfőbb versenytársa árnyékából...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek