Cikkek

Az Intel a következő generációs WiMaxre készül

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-23 16:10:07

Az Intel kaliforniai rendezvényén mutatták be a group scheduling nevű technológiáját, amivel a WiMax bázisállomások több VoIP hívást bonyolíthatnak párhuzamosan.

Az Intel a kaliforniai Research @ Intel Day rendezvényen mutatta be csoportos ütemezés (group scheduling) nevű technológiáját, amivel a WiMax bázisállomások egy időben több VoIP hívást bonyolíthatnak. A VoIP hívásokhoz nincs szükség óriási sávszélességre, de a lebonyolításuk igényel némi extra sávszélességet a technikai adatforgalomhoz. Ezért az Intel ahelyett, hogy minden egyes hívást külön-külön kezelne, bizonyos paraméterek alapján csoportokba rendezve kezeli ezeket. Ha közel vannak a bázisállomáshoz, vagy éppen ellenkezőleg a hatósugaruk szélén tartózkodnak, akkor csoportokba lehet rendezni őket, és ezáltal csökkenteni a technikai adatforgalmat. Ezzel a technológiával 40 százalékkal növelhető a kapacitás a VoIP hívások számára a következő generációs WiMax hálózatokban.

A csoportosító technológiát a következő generációs, 802.16m szabvány foglalja majd magába, melyet a következő pár év során dolgoznak majd ki. 802.16m másodpercenként 200 és 300 megabites sávszélességet biztosít majd bázisállomásonként, szemben a jelenlegi 70 megabittel...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek