Cikkek

Újabb pofon az AMD-nek

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-12-08 17:10:11

A PC-gyártók szerint az AMD jelenlegi, 12-13 százalék körüli részesedése jövőre 10 százalék alá eshet a noteszek piacán.

Míg az Intel Atom processzor eladásai továbbra is nőnek, az AMD még mindig nem rukkolt elő a saját netbook-platformjával. Ennek is köszönhető, hogy az AMD részesedése a globális notebook-piacon a jelenlegi 12-13 százalékról könnyen 10 százalék alá eshet - legalábbis a PC-gyártók szerint. Bár az AMD mostanában úgy nyilatkozott, hogy a Yukon (Huron CPU és RS690 lapkakészlet) és Congo (Conesus CPU és RS780M lapkakészlet) platformjai főként a belépő szintű és középkategóriás noteszgépeket célozzák, a gyártók szerint a két platformot igazándiból a netbook-szegmensbe szánja a cég.

Az AMD-alapú netbookok kifejlesztésének várható költsége valószínűleg eltántorítja az élvonalbeli gyártókat attól, hogy hátat fordítsanak az Intel Atomnak. Egyáltalán nem véletlen, hogy a VIA is szabadon felhasználható laptoptervvel próbálja magához édesgetni a gyártókat, hogy azokat megkímélje a noteszgépek kifejlesztésének költségétől, vagy legalábbis csökkentse azt.

amdnetbook.jpgA netbookhoz legközelebb álló valami, amit az AMD fel tud mutatni. AMD Geode alapú szubnotesz a 2007-es Computexről

Az AMD a Yukont a jövő év első negyedében dobja majd piacra, míg a Congót a második félévben. Az AMD mindkét platformot a "médiában gazdag, teljes PC-s élményre vágyó" felhasználók igényeinek kielégítésére szánja az ultrahordozható és mini-notebook szegmensben...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek