Cikkek

Az Alcatel-Lucent a HP-val szövetkezik

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-22 11:10:06

Az Alcatel-Lucent és a Hewlett-Packard világszerte együttes erővel akarja értékesíteni a két vállalat termékeit az IT- és kommunikációs rendszerek piacán.

A megegyezés az IP-telefóniával és az egyesített kommunikációval kapcsolatos, valamint a biztonsági és ügyfélközpont-termékekre vonatkozik, melyekkel a gyártók a közepes és nagyvállalatokat, szolgáltatókat célozzák meg. A felek azt tervezik, hogy a termékeket a HP viszonteladói hálózatán keresztül vagy menedzselt szolgáltatásként értékesítik majd. A két cég megállapodást ugyan még nem írt alá, de bejelentette a következő tíz évre vonatkozó együttműködési szándékát; ha tető alá hozzák a megegyezést, akkor az dollármilliárdokra rúgó bevételi forrást jelenthet mindkettő számára.

Az Alcatel-Lucent a HP IT-termékeit fogja használni a jövőbeni telekommunikációs megoldásaiban, és bízik benne, hogy a szabványos PC-s komponensek és szoftverek felhasználásával költségeit is csökkentheti. A HP számára további előnye is van az együttműködésnek: az Alcatel-Lucent fogja fejleszteni és üzemeltetni számos belső IT-rendszerét. Az Alcatel-Lucent különösen érdeklődik a HP adatközpont-technológiája iránt, és abban bízik, hogy így megoszthatja a rendszereinek fejlesztési költségeit a HP-val.

Nem ez az első eset, hogy a két vállalat eközösen próbálja meg értékesíteni egyesített kommunikációs és számítástechnikai rendszereit. Az Alcatel még 2003-ban - vagyis azelőtt, hogy egyesült volna a Lucenttel - szövetségre lépett a HP-val, hogy egy Ready Office nevű, hardverből, szolgáltatásokból és szélessávú internetelérésből álló csomagot szállítson a kis és közepes cégeknek...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek