Cikkek

Az AMD a vártnál jobban teljesített

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-20 11:10:03

Az Intel után az Advanced Micro Devices, a világ második legnagyobb x86-os processzorgyártója is a vártnál jobb harmadik negyedéves eredményekről számolt be.

A múlt héten számoltunk be róla, hogy az Intel harmadik negyedéves eredményein nyoma sincs a gazdasági válságnak, sőt a vállalat bevételi rekordot állított fel. Az AMD csütörtökön tette közzé a 2008 harmadik negyedében elért eredményeit, aminek hatására a tőzsdén 10 százalékot ugrott részvényeinek árfolyama. A körülbelül 1,77 milliárd dolláros árbevétel 14 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, míg az előző negyedéves értéknél 32 százalékkal magasabb. Az AMD üzemi nyeresége 131 millió dollárra rúgott, míg egy éve még 181 milliós veszteséget produkált ugyanebben az időszakban, a második negyedévben pedig 143 millió dolláros deficitet termelt.

Az éppen kétfelé váló AMD a szeptember 27-ével befejeződő harmadik negyedévre egyszeri leírások miatt 67 millió dolláros veszteséget mutatott az adózott eredményben, ami 11 cent nettó veszteségetet jelent részvényenként. Azonban ha kizárjuk a leírásokat, akkor a cég részvényenként 13 cent pluszt produkált, szemben az elemzők által átlagosan várt 39 centes részvényenkénti veszteséggel. A jó eredmények leginkább a cég grafikus chipekkel foglalkozó üzletágának (ATI) köszönhetőek.

A negyedik negyedévre az AMD ennek ellenére szerény jóslásokba bocsátkozott. "Nem tervezzük, hogy piaci részesedést veszítenénk, csak óvatosak vagyunk" - tette hozzá Dirk Meyer a cég elnök-vezérigazgatója...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek