Cikkek

Acer: új notebook, új netbook, új márka

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-14 12:10:05

Az Acer új netbookjai, noteszgépei és asztali újdonságai mellett alapjaiban frissült a Packard Bell márka is. Helyszíni tudósítás Amszterdamból.

Peking és New York után, az európai újságíróknak Amszterdamban mutatta be új modelljeit az Acer csoport. A hazai online szaklapok lapok közül egyedül a nonstop MOBIL volt hivatalos a hollandiai rendezvényre. A tajvani gyártó nem csak az Acer márka alatt mutatott be újdonságokat, gyökeresen megújult a mostantól kifejezetten fiatalosra vett Packard Bell brand, de vannak új eMachines gépek is. A rendezvényen elhangzottak a cég aktuális pénzügyi és értékesítési eredményei is, ezek közül legyen elég annyi, hogy az Acer csoport továbbra is őrzi vezető helyét a számítógép-gyártók között, a tavalyi évi eladási adatokat figyelembe véve a cégcsoport Európa elsőszámú notebook-szállítója.

A cég vezetői az amszterdami rendezvényen kiemelték, hogy felméréseik szerint a noteszgép vásárlók három szempontot tartanak lényegesnek a következő noteszgépük kiválasztásakor. Lényeges a hosszú akkumulátoros üzemidő, hogy a felhasználó egész nap kapcsolódhasson a világhálóra, fontos a mobilitás, vagyis a noteszgépek vékony és könnyű (thin and light) kialakítása, és nem kevésbé elsődleges a noteszgépek megjelenése. Látható, hogy ezek a súlypontok egymással összefüggésben vannak, hiszen a vékony kialakítás, elegáns, karcsú megjelenést tesz lehetővé.

Ez a filozófia vezette az Acer tervezőit az új Aspire Timeline sorozat megalkotásakor. A háromféle kijelzőmérettel (13,3, 14 és 15,6 col, 1,6-1,9-2,4 kilós tömeggel) kapható sorozat modelljei megfelelnek a fenti követelményeknek...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek