Cikkek

A Yahoo egy rakás pénzért eladná keresőjét

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-28 11:10:57

A Yahoo! Inc. vezérigazgatója, Carol Bartz megfelelő ajánlat esetén hajlandó lenne eladni a vállalat internetes keresőüzletét a Microsoftnak. Az online szolgáltató ismét jó érzékkel csapott le egy érvényét vesztett ajánlatra.

A Yahoo belemenne, hogy eladja keresőjét, vagy akár az egész vállalatot, ha "egy nagy rakás pénzt" kínálnának érte - fogalmazott Carol Bartz szerdán egy kaliforniai konferencián az amerikai Bloomberg gazdasági hírügynökség jelentése szerint. A Yahoo Bartz szerint ismét tárgyalásokat folytat a Microsofttal: a két fél megtárgyalta a partnerség lehetőségét a két internetes kereső üzletág között, amivel felvehetné a versenyt a piacvezető Google-lal. A Microsoft nem kommentálta a kijelentést, de bennfentesek szerint már nem foglalkozik komolyan az egység azonnali felvásárlásával, amint azt tavaly tervezte.

A hatvanéves Bartz januárban vette át a Yahoo irányítását, azt követően, hogy az előző vezető - és a cég egyik alapítója -, Jerry Yang visszautasította a Microsoft 47,5 milliárd dolláros ajánlatát, amely a teljes cég átvételére vonatkozott, és emiatt a Steve Ballmer, a Microsoft vezetője elállt a további tárgyalásoktól.

A Yahoo részvényeinek árfolyama a bejelentést követően tegnap délután négy órára 34 centtel, 14,94 dollárra esett a Nasdaq elektronikus tőzsdei kereskedésében. A cég részvényeinek értéke az idén eddig 22 százalékkal emelkedtek.

Vállalatok közötti agyelszívás
A világ legnagyobb szoftvergyártójának számító Microsoft a héten tervezi bemutatni az internetes keresőjének továbbfejlesztett változatát. A vállalat tavaly amiatt akarta felvásárolni a Yahoo-t, hogy felvegye a versenyt a Google-lal, amely az amerikai keresési piac csaknem kétharmadát a markában tartja; a ComScore adatai szerint a Yahoo piaci részesedése áprilisban 20,4 százalékos volt, míg a Microsoft 8,2 százalékkal került a dobogó harmadik fokára...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek