Cikkek

A Vodafone is online szoftveráruházat nyit

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-13 14:10:06

A Vodafone a jövőben egy saját maga által üzemeltetett szoftver-piactéren keresztül kínál, a készülékek márkájától és típusától független, telefonokra letölthető tartalmakat.

Az Apple, a Nokia, a Samsung, a Palm, a RIM és más gyártók után a Vodafone is bejelentette, hogy ringbe száll a letölthető mobilkommunikációs alkalmazások piacán. A 289 millió ügyfelet számláló brit cég ezzel a húzással a világ legnagyobb felvevőbázisával rendelkező mobiltelefonos szoftveráruházát üzemeltetheti, hiszen a tervek szerint az alkalmazás-piactéren keresztül minden Vodafone-ügyfél letölthet alkalmazásokat mobiltelefonjára. A vásárlók a Vodafone számlázási rendszerén keresztül fizethetnek a letöltött termékekért.

A telefontársaság olyan hálózati API-kat készít, amelyek lehetővé teszik a mobil-számlázást és a szervízhálózaton belüli helymeghatározást. A szoftverfejlesztők számára is kecsegtető a fejlesztési terv, ugyanis a letöltésekből származó bevételen a Vodafone és a fejlesztők 30-70 százalékban osztozhatnak...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek