Cikkek

A vártnál jobb eredmények a TSMC-nél

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-28 11:10:04

Pénzügyi elemzők szerint a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója az előzetesen kiadott becslésénél jobban fog teljesíteni a 2009 második naptári negyedévében.

A piaci elemzők úgy látják, hogy a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója az előzetesen kiadott becslésnél valamivel jobb eredményeket ér el 2009 második negyedévében. Ráadásként a cég társvállalata, az analóg/vegyes jelű és logikai IC-kre szakosodott Vanguard International Semiconductor (VIS) is profitot termel majd a második negyedévben.

A TSMC az előrejelzésekhez képest magasabb árrést ér el a második negyedévben. A cég korábbi becslése szerint a bruttó árrés visszakúszik 43,5-45,5 százalék környékére, míg az üzemi árrés 30,5-32,5 százalékra változik, szemben az első negyedév rendre 18,9 és 3,1 százalékos eredményével. Az április és június közti időszakra a TSMC 74,21 milliárd tajvani dolláros (2,26 milliárd amerikai dolláros) konszolidált bevétellel számol.

Csütörtöki befektetői konferenciáján a TSMC valószínűleg erős harmadik negyedéves eredményt prognosztizál majd, két számjegyű növekedéssel. A szerződéses chipgyártó eredményében sokat nyomnak majd a latban a mobiltelefonokba szánt, vezeték nélküli kommunikációs chipekre, valamint a grafikus processzorokra és FPGA-kra (field-programmable gate arrays) befutott szezonális megrendelések....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek