Cikkek

A Flight Simulator a válság új áldozata?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-09 18:10:06

Kétségessé vál a Microsoft több évtizedes múltra visszatekintő Flight Simulator sorozatának jövője, mivel szélnek eresztették a teljes fejlesztőcsapatot.

A cég a közleményében úgy fogalmaz, hogy "elkötelezett" a Microsoft Flight Simulator sorozat mellett, annak ellenére, hogy az 5000 főt érintő elbocsátás során menesztette a sorozatot fejlesztő Aces Studio teljes csapatát. Lévén a repülőszimulátor köré tekintélyes külsős, szoftverkiegészítőket készítő iparág épül, a hír közel sem csak a játékosok számára érdekes. Az érintett külsős fejlesztők szerint a Microsoftnak részletesebben kell közzétennie terveit a játék sorsával kapcsolatban. A Microsoft Flight Simulator az egyik legrégebb óta futó PC-s játéksorozat. Az első PC-s verziója 1982-ben jelent meg. A minimum CGA-grafikus vezérlőt követelő játékot nem hivatalos IBM PC kompatibilitási tesztnek is használták sokan - azokat a gépeket, amiken gond nélkül futott, biztos száz százalékig kompatibilisnek lehetett tekinteni az IBM PC-vel.

Nels Anderson a FlightSim.com rajongói oldal alapítója a BBC-nek úgy nyilatkozott az Aces Studio bezárásáról, hogy a lépés a "szimulátorpiac sötét napja". "A Microsoft egy 27 éve futó franchise-t törölt a lépéssel. A Flight Sim(ulator) az egyike annak a kevés dolognak, amit az emberek szeretnek a Microsofttal kapcsolatban. Pénzt hozott nekik és óriási rajongótábort. Leállítani egy ilyen dolgot egészen hihetetlen számomra" - mondta Anderson.

Remek videó a sorozat utolsó tagjáról, a Microsoft Flight Simulator X-ről

Az MS Flight Simulatorhoz kiegészítőket készítő Just Flight's igazgatója, Dermot Stapleton szerint "az embereknek le kell vonniuk a saját következtetéseiket azzal kapcsolatban hogy mik a Microsoft tervei a sorozattal." "Ez a sorozat házon belüli fejlesztésének a végét jelenti, de nem jelenti a játék végét. Amit a Microsoft tett, hogy nevet adott a játékon dolgozó fejlesztők csapatának - Aces Studio - és most kirúgta őket egy csomó többi fejlesztővel egyetemben...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek