Cikkek

A vállalatok többsége még nem áll át Win7-re

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-13 15:10:08

Bár a cégek jelentős része nem állt át XP-ről Vistára, egy friss felmérés szerint a Windows 7 megjelenése sem hozhat gyors áttörést a Microsoft számára.

Tízből hat vállalat nem fogja megvásárolni a Microsoft Windows 7 operációs rendszerét, többnyire takarékossági okokból, de vannak olyanok is, akik nem érzik magukat meggyőzve, hogy a jelenlegi alkalmazásaik kompatibilisek lesznek az új szoftverrel - derül ki ScriptLogic felméréséből, amelyet több mint ezer vállalat válaszai alapján állítottak össze. A ScriptLogic, amely a Microsoft Windows-környezetét használó vállalatoknak nyújt segítséget, mintegy 20 ezer vállalatnak küldte ki kérdőívét.

A Windows 7 október 22-én kerül a boltokba, de már most jó visszhangja van, szemben a Microsoft legutolsó operációs rendszerével, a Vistával, amellyel kapcsolatban a piac jórészt kedvezőtlen véleménnyel van.

A felmérésből az is kiderül, hogy azon válaszadók közül, akik egyelőre nem tervezik az átállást, 34 százalékuk 2010 végéig frissíteni fog az új operációs rendszerre, és csak 5,4 százalékuk válaszolta azt, hogy már ez év végéig be fogja vezetni.

Sem idő, sem erőforrás
A frissítést elutasító válaszadók 42 százaléka nyilatkozta azt, hogy leginkább azért halasztják el a Windows 7-re való áttérést, mert "sem idejük, sem erőforrásuk" nincs a váltásra. A tartózkodásnak azonban nem kizárólag a pénzhiány az oka: a válaszadók 3 százaléka attól is tart, hogy a jelenleg használt alkalmazásai nem lesznek kompatibilisek az új operációs rendszerrel; emiatt sokan - ahogy már a korábbi verzióknál is - a Windows 7 esetében megvárnák az első javítócsomag megjelenését az áttéréssel...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek