Cikkek

A Synergon szolgáltathat a BKV-nak

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-11-21 14:10:04

A közlekedési vállalat több mint hárommilliárd forint megtakarítást vár az informatikai rendszer új üzemeltetői szerződésétől.

A BKV Zrt. 2008. január 18-án azonnali hatállyal felmondta a T-Systems Hungary (ma IQSys Zrt.) 2001-ben kötött, 2010-ig szóló informatikai szolgáltatási szerződését. A felmondást követően kiírt közbeszerzési eljáráson - amelyre 17 cég jelentkezett - a legkedvezőbb ajánlatot a Synergon Informatika Nyrt. nyújtotta be - tette közzé szerdán a BKV Zrt. A nyertes Synergon Informatika Nyrt.-vel kötendő szerződéstől a közlekedési társaság - a többletszolgáltatások jelentős értékén felül - éves szinten még 300 millió, azaz a 10 évre kötendő szerződés teljes időtartama alatt több mint 3 milliárd forint megtakarítást vár.

A BKV Zrt. szerdai igazgatósági ülésén meghozott döntést követően, a szerződés megkötésére várhatóan november végéig sor kerül. A Synergon Nyrt. - a kedvezőbb ár mellett - bővebb szolgáltatást is nyújt az előző szolgáltatóhoz képest, így például magasabb lesz a cég által biztosított rendelkezésre állási idő is, ami jelentős segítséget nyújt a BKV Zrt. informatikai hálózatát kezelőknek és felhasználóknak.

Kedvezőbb feltételek
A korábbi informatikai szolgáltató szerződésének felmondását megelőzően 10 hónappal kezdett tárgyalásokat a társaság a szerződés éves díjának csökkentéséről, mert azokat a BKV akkori vezetése előnytelennek, aránytalanul magasnak ítélte meg - emlékeztetett a BKV közleményében. A tárgyalások eredménytelensége miatt a BKV Zrt. a közbeszerzési törvény alapján tárgyalásos eljárást indított "informatikai üzemeltetési és fejlesztési szolgáltatások nyújtása"tárgyban. A 17 érdeklődő cég februárban szándéknyilatkozatot nyújtott be.

A lefolytatott közbeszerzési eljárás alapján megkötendő, határozott idejű (10 év) szerződés kedvezőbb, mint az IQSYS Zrt.-vel 2001-ben kötött szerződés. A havi szolgáltatási díj és a szerződés teljes időtartamára rögzített ár (32 987 952 387 forint) közel 10 százalékkal kedvezőbb, mint az IQSYS 2008...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek