Cikkek

A Sun még nem adta fel

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-17 13:10:04

Újra tárgyalóasztalhoz hívja az IBM-et a Sun Microsystems, amennyiben az előbbi "erősebb elkötelezettséget mutat a felvásárlás végig vitelében" - állítják amerikai források.

Az immár jó ideje húzódó évődés a Sun esetleges megvételéről újabb fejezetéhez érkezett tegnap, amikor a Bloomberg News értesüléseket közölt magukat megnevezni nem kívánó bennfentesekre hivatkozva. A füles szerint néhány napja a Sun megkereste az IBM-et, és arra kérte, vegye fontolóra a tárgyalások felújítását, amennyiben valós és komoly szándéka véghezvinni a felvásárlást. Szinte ezzel egy időben a CNBC is hasonló tartalmú anyagot közölt, két fontos kiegészítéssel. Egyrészt a cikk szerint a Sun már hajlandó "sokkal nagyobb rugalmasságot mutatni az ár és a feltételek tekintetében", másrészt IBM-közeli forrásokra hivatkozva leszögezi: a kék óriás minden bizonnyal végleg letett az akvizícióról, legyen az ár bármennyire alacsony is.

Részvényárak hullámvasúton
Amikor két hete a felvásárlási tárgyalások megszakadásáról érkezett hír, a Sun-részvények egyetlen nap alatt elvesztették értékük negyedét, míg az IBM gyakorlatilag változatlan sávban maradt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek