Cikkek

A Silicon Graphics nem tűnik el

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-12 11:10:06

Az SGI-t felvásárló Rackable Systems felveszi a patinás cég nevét, hogy megkönnyítse nemzetközi terjeszkedését. Az akvizíció költsége közel a duplájára nőtt.

A Rackable System hétfőn bejelentette, hogy lezárta a Silicon Graphics akvizícióját, és az egyesített cég nevét SGI-re változtatja. Az amerikai vállalat abban bízik, hogy a névváltoztatás segíti külföldi terjeszkedését, ahol az SGI sokkal ismertebb márka. A Rackable leginkább amerikai nagy és közepes méretű adatközpontokhoz értékesítette x86-os szervereit, most pedig Ázsiában és Európában is erősítene. Mark Barrenechea, a Rackable elnök-vezérigazgatója elmondta: az Egyesült Államokra koncentráló cég helyett globális szállítóvá akarnak válni Az új SGI-nek közel 1300 alkalmazottja lesz, szemben a Rackable eddigi 300 munkatársával. A külföldi értékesítéssel foglalkozó alkalmazottak egy részét átképezik, hogy a Rackable x86-os berendezéseinek eladásával és támogatásával foglalkozhassanak. Az új SGI folytatja a Silicon Graphics nagy teljesítményű rendszereinek fejlesztését és támogatását.

- A Silicon Graphics ügyfelei nem fognak fennakadást érezni. Míg a klaszterek nyilvánvalóan kannibalizálják a belépő szintű HPC termékek piacát, a csúcskategóriás, megosztott memóriájú HPC renszerek egy teljesen más piacot képeznek - nyilatkozta Barrenechea. - Az új SGI képes lesz kiszolgálni a legkeményebb számítási problémák támasztotta igényeket, legyen szó akár milliárdnyi videó megjelenítéséről a YouTube-on, időjárási minták modellezéséről, a titkosszolgálatok és a védelmi minisztérium feladatairól, versenyautók tervezéséről vagy tudományos kutatásról.

Jó a régi-új név
A Gabriel Consulting Group elemzője, Dan Olds szerint a névváltoztatás még akkor is jó lépés, ha a Silicon Graphics csak kínlódott az elmúlt években. Olds úgy véli, hogy az SGI elismert gyártó maradt bizonyos piacokon, a Rackable-nek pedig bővítenie kell a felhasználói körét. A cégnek jelenleg maroknyi, de nagyon nagy ügyfele van; ehhez képest több vállalati ügyfélre van szüksége, és a HPC-vel is foglalkoznia kell...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek