Cikkek

A hetedik

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-15 14:10:04

A Microsoft bejelentette, hogy a következő operációs rendszerük hivatalos nevét, míg egy róluk szóló tanulmány szerint minden hibajavítás kiadását követi a tőzsdei árfolyam is.

A redmondi szoftveróriás tegnap bejelentette, hogy következő operációs rendszere, melyet eddig csak Windows 7-ként emlegettek, a végleges keresztségben is ezt a nevet kapja majd. Mike Nash, a cég Windows termékmenedzsmentért felelős alelnöke a Microsoft Vista blogján azt írta, hogy a névhez az egyszerűsége miatt ragaszkodnak. "Ez a hetedik Windows kiadás, ezért logikus, hogy Windows 7 legyen a neve".

A Microsoft a múltban többször is valamifajta dátumhoz kötötte a termék nevét - a legutolsó példa erre a Windows 2000. Nash szerint ennek most nem lenne sok értelme. "Nem készítünk új Windows-változatot minden évben" - mondta. Ugyanakkor vitatható, hogy hányadik Windows is lesz a Windows 7. Az AeroXperience blog szerint a Windows Vista a hetedik a sorban, de ha beszámítjuk a Windows Millenniumot is, akkor már a nyolcadik. Ugyanakkor ha a kernelrevíziókat vesszük számba, akkor valóban a hetedik lesz a Windows 7 - a Wikipedia Windows idővonala szerint az XP kerneljének száma 5.1, a Vistáé 6.

A Microsoft nem jelölte meg a Windows 7 premierjének dátumát, csak annyit mondott, hogy "három évvel a Vista megjelenése után", ami jelentheti 2009 végét, de 2010 elejét is.

Frissített árfolyamok
Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint a Microsoft részvényeinek ára rendszeresen lezuhan azokon a napokon, amikor a vállalat biztonsági frissítéseket bocsát ki...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek