Cikkek

A Dellnek jól jönne az IBM-Sun egyesülés

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-24 18:10:04

A Dell Nehalem EP-alapú szervereket és új szolgáltatásokat tervez. Michael Dell kommentálta a cég okostelefon-piacra való belépésének hírét is.

"Nagyon nagy bejelentésünk lesz a következő pár napban az Intel Nehalem architektúrára épülő, tizenegyedik generációs vállalati szervercsaládunk kapcsán. Új szolgáltatásokkal is előrukkolunk, és az EqualLogic tárolórendszereket is frissítjük" - nyilatkozta Michael Dell egy tokiói konferencián. Mivel az Intel várhatóan a jövő héten jelenti be a Nehalem EP processzorok piacra dobását, több mint valószínű, hogy a Dell bejelentése is ezekkel lesz kapcsolatos - főleg, hogy más gyártó is elébe ment már az Intel bejelentésének. Az Apple március harmadikán jelentette be új Mac Pro munkaállomásait, amelyek a Nehalem EP családba tartozó Xeon 3500-ra és 5500-ra épülnek. A Lenovo kevéssel a Dell homályos nyilatkozata után rukkolt elő az említett CPU-kra épülő ThinkStation D20 és S20 bejelentésével.

Michael Dell okostelefonokról beszél
Régóta folynak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy a vállalat visszatérne a PDA-, és belép az okostelefon-piacra. Dell ezzel kapcsolatban is ügyesen az összegyűltek közé hajította a semmit. "Igaz, hogy feltérképezzük a kisképernyős eszközök (területét). Ma nincs bejelentenivalónk, de maradjanak velünk - amint lesz új hírünk, megosztjuk önökkel."

A hordozható, internet-elérést nyújtó eszközök piaca lassan, de biztosan növekszik. Az Apple alkalmazásokat árul a iPhone-hoz, a Google az Android okostelefon operációs rendszerrel száll ringbe, a piacvezető Nokia pedig szintén alkalmazásokat árusító online boltot nyit.

"Az elmúlt három évben 3G-s rádiókat integráltunk noteszgépeinkbe. Számos mobilszolgáltatóval vannak megállapodásaink világszerte, úgyhogy egyáltalán nem ésszerűtlen arra számítani, hogy kisebb mobilinternetes eszközeink vagy okostelefonjaink lesznek a jövőben" - tette hozzá Dell. Ezzel valószínűleg arra reagált, hogy Tajvanról - honnan máshonnan? - felreppent a pletyka: a Hon Hai Precision Industry (Foxconn), a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója megrendelést kapott a Delltől okostelefonok gyártására. Ezen kívül olyan elemzői spekulációk is napvilágot láttak, hogy a Dell felvásárolná a Palmot, ami a gyors és egyenes utat jelentene erre a piacra.

Dell az IBM-Sun egyesülést kommentálja
A múlt hét IT csúcshíre vitathatatlanul a IBM és a Sun házassági terve. Dell az ügy kapcsán esélyt lát arra, hogy vállalata ügyfeleket hódítson el a Suntól. Szerinte azok az aggodalmak, hogy a Sun technológiája problémásan illeszkedne az IBM meglévő kínálatába, felgyorsíthatja a Sun Sparc és Solaris ügyfelek standardizált x86 és Linux platformra váltását - erre pedig történetesen a Dell is lehetőséget kínál...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek