Cikkek

3500 munkatársat bocsát el az SAP

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-28 12:10:05

A német szoftveróriás 6,7 százalékkal csökkenti alkalmazottainak létszámát a gazdasági válság következtében csökkenő kereslet miatt.

Az SAP AG, a világ legnagyobb üzletiszoftver-szállítója 6,7 százalékkal csökkenti alkalmazotti létszámát az idei évben - jelentette szerdán a Bloomberg gazdasági hírügynökség. A walldorfi székhelyű vállalat munkatársainak létszáma tavaly szeptember végén csaknem 52 ezer volt; a létszámot idén 48500-ra csökkentik, amitől évi 350 millió euró megtakarítást remélnek a jövő esztendőtől kezdve. Az elbocsátások nagy változást jelentenek az elmúlt évekhez képest, amikor az SAP egyre növekvő létszámú bérmunkaerőt foglalkoztatott, 2006-ban pedig egy német üzleti magazin Németország legjobb munkáltatójának választotta meg.

Az SAP közleménye szerint 2008 utolsó negyedévében 200 millió eurót takarítottak meg a bérmunkaerő-felvétel befagyasztásával és az utazási költségek lefaragásával. A költségcsökkentés hatására a cég utolsó negyedéves profitja 850 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 756 millió euróról.

Bizonytalan kilátások
A cég bejelentette: a jelenlegi gazdasági és üzleti környezet bizonytalansága miatt nem teszi közzé a 2009-re szóló üzleti tervét. A szoftverlicencekből származó bevétel - amely előre vetíti a karbantartásból és tanácsadásból származó bevételek jövőbeli alakulását - a tavalyi 1,42 milliárd euróról az idei utolsó negyedévben 1,32 milliárd euróra esett vissza...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek