Cikkek

2012-re eltűnik a Vista?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-10 11:10:05

Az IDC előrejelzése szerint 2012-re teljesen eltűnik a Windows Vista, és már egy éven belül a Windows 7 adja majd a vállalati felhasználóknak értékesített Microsoft operációs rendszerek közel felét. Az XP három év múlva is kelendő lesz.

Az IDC által kiadott előrejelzés sikert jósol az október 22-én érkező Windows 7-nek, ami szerintük alaposan átrendezi az operációs rendszerek értékesítésének piacát. Az IDC szerint egy éven belül az üzleti felhasználók számára értékesített Microsoft operációs rendszereknek majdnem a fele Windows 7 lesz, ami a 2010-es pénzügyi évben közel 58 millió eladott példányt jelent majd. A Windows 7 meggyőző, 49,5 százalékos részesedése mellett eltörpül majd a Vista aránya: ebből az IDC előrejelzése szerint 18 millió darabot fog értékesíteni a Microsoft, ami 15 százalékos részesedést jelent. A Windows 7 sikere - legalábbis jellemzően az otthoni felhasználók körében - már most előre látható. Az Amazon.com bestseller listáját azóta vezeti az operációs rendszer, amióta a Microsoft megkezdte a kedvezményes, előrendeléses értékesítést.

A Windows XP élni fog
Hogy mennyire gyorsan fog eltűnni a Vista, azt az IDC szerint mi sem világítja meg jobban, mint hogy az operációs rendszer elődje, a Windows XP még 2010-ben is az értékesítések 35 százalékát adja majd, közel 41 millió példányt. Ez kizárólag új netbook és nettop kaliberű számítógépekkel értékesített, a gyártó által előtelepített OEM verziókat jelent az áprilisban kiterjesztett terméktámogatási fázisba léptetett operációs rendszerből...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek