Fórum
Szeretnél hozzászólni a fórumhoz? Regisztrálj itt!
| 5700 | imco → 5698 goldmami | 2010-05-31 21:29:27 |
HPban nem lehet nyelvet váltani!
Ultimate kiváltság csak!
Szerintem...
| 5699 | mateusz0425 → 5698 goldmami | 2010-05-31 20:55:07 |
Persze hogy van szedned kell egy nyelvi csomagot hozzá a windows oldaláról. A terület és nyelv ben kell megváltoztatni. A vezérlőpultban találhatod ezt az opciót.
| 5698 | goldmami | 2010-05-31 20:31:55 |
Üdvözlet!
Német nyelven lett vásárolva egy Home Premium Windows 7 operációs rendszer,de ezt szeretném ha magyar lenne,mivel nem értek németül, va-e erre megoldás?
Köszönöm a választ. Üdv:goldmami
| 5697 | mateusz0425 | 2010-05-31 17:31:37 |
Nekem olyan bajom van, hogy nem megy egyik aktiválási módszer sem a WIn7 home prem Build 7600.
Az összes létezőt kipróbáltam. Arra gondoltam lehet vmi beíródott vagy nemtudom, segítenétek?
| 5696 | Abczola1 → 5695 Ironing | 2010-05-31 17:10:51 |
És a net szolgáltató dns címei? elméletileg valahol azt is kiírja a router, hogy milyen dns címeket kell használnod a windowsban is
| 5695 | Ironing → 5694 Abczola1 | 2010-05-31 15:14:34 |
Az a gond, hogy a régi routernek a beállításait ha egy az egyben megcsinálom, akkor nem működik. Esetleg van valami tuti leírás, ami "hülyebiztos", vagy hogy mit kéne csinálni ezzel a DNS címmel, mert tanácstalan vagyok =( Próbáltam már a 0.0.0.0-t, meg a régi router DNS-ét is, illetve találtam neten is párat, de sehogysem akar menni. Pedig simán kéne neki a Quick Setup után is már.
| 5694 | Abczola1 → 5691 Ironing | 2010-05-31 14:48:54 |
Miket tiltottál le? Pontos a DNS-cím? Nekem volt olan, hogy amíg nem fogadta el a regisztráció során a mac-címet a upc, nem tudtam kapcsolódni, és persze sosem ment elsőre.
| 5693 | alex357 | 2010-05-30 20:12:39 |
Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket hogy van egy külső winchesterem amire sajnos ráraktam a bitlocker t és azóta nem tudom megnyitni, egyfolytában kódokat kér mikor én nem adtam semmiféle kódot neki!A legelején kért és beírtam egy jelszót,de utána rájöttem hogy nekem erre nincs is szükségem és megszakítottam a folyamatot!
A saját feloldó mechanizmusa nem működik valamiért (win7-röl beszélünk)S
!!!!
http://www.postimage.org/image.php?v=TsOKXvS
Na ezt az ablakot erőlteti állandóan akár melyik irányból próbálom is....
Kulcs beolvasása flash meghajtóról!!!!!! vagy a másik lehetőség amit felkínál a következő:Helyreállítási kulcs begépelése!!!!!!
Ami természetesen nincs,de a súgójában megad egy karakter kulcsot de a betűket nem lehet begépelni mert egyszerűen nem engedi csak a számsort!!!!
| 5692 | SZILIS | 2010-05-30 17:47:08 |
Sziasztok!Olyan kérdésem lenne hogy Win 7 esetében ha valami programot telepítek a gépre akkor település előtt hosszasan bemásolja valahova és utána onnan telepíti.Az xp esetében egyből megyitás után lemezről települt.Az lenne a kérdésem hogy Win 7 esetében van e olyan beállítási lehetőség hogy telepítéskor xp rendszer szerint működjön. Előre is köszi ha valaki tudná a választ.
| 5691 | Ironing | 2010-05-28 10:37:05 |
Sziasztok!
Lentebb leírtam, hogy nagyjából mi is a problémám, most leírom azt is, hogy eddig miket csináltam meg, hogy átlássátok.
A hibaüzenet amit a Hibaelhárító ad: A Windows nem tud kommunikálni a következő eszközzel: elsődleges DNS-kiszolgáló
Router beállításai:
Network->WAN->PPOE, Connect on Demand
MAC cím leklónozva
DHCP,DMZ,UPnP Enabled
Tűzfal kikacsolva, és minden Deny-on
Amit még megcsináltam, hogy megnéztem a TCP/IP beállításokat, és automatán vannak. A Szolgáltatások között a DNS szerver el van indítva, de újra is indítottam.
És továbbra is adja azt a csodás kis háromszöget
Kérlek segítsetek
| 5690 | Gabesz57 → 5689 bereczkij | 2010-05-27 16:50:13 |
Szia! A következő lépés az DNS Server beállítása és a WIFI beizzítása:
- A router alapbeállításokkal során lekéri a csatlakozás után az elsődleges átjáró (Default Gateway) címét. Szolgáltatónként ez természetesen más és más. Ezt ne állítsuk el! Probléma esetén lehet újrakérni a Network / WAN menüben a Default Gateway pontnál a Renew illetve a Release gombok segítségével.
-Ugyanitt található a Domain Name Service (DNS) azaz a címfordítást végző szerver(ek) IP címe. Alapesetben ezt is a szolgáltatótól kapja meg a router. Az „Use These DNS Servers” bepipálásával ettől eltérő címeket is megadhatunk. A Google is működtet ingyenes és a magyarországi szolgáltatókénál gyorsabb DNS szervereket: 8.8.8.8 és 8.8.4.4 címen!! Én is ezeket használom!!!
- A Wireless / Wireless Settings menüben az első mezőben adjunk meg a SSID-t. Ne legyen benne ékezetes betű, ez lesz a hálózatunk "neve" tulajdonképpen, ezzel a névvel csatlakozhatunk ezek után a helyi hálózatunkhoz. A 'Region'-t állítsuk a sajátunkra (Hungary) és ellenőrizzük le, hogy az 'Enable Wireles Router Radio' és az 'Enable SSID Brodcast' be legyen kapcsolva. Változtatás után ne feledjük a Save-t megnyomni!
Így már mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli rendszer (igaz teljesen védtelenül de) működni fog.
- A router konfigurációs lapján a Wireless / Wirelles Settings lapon a ’Region’-nál válasszuk ki országunkat. Itt bármit beállíthatnánk azzal a feltétellel, hogy a 14-es csatornát nem használhatjuk.A csatorna kiválasztása a rádió adóteljesítményétől is függ: ha nagyobb antennát vásárolunk a routerre, akkor csak az 1 - 8 csatornákat használhatjuk.
A WIFI-nk elrejtésének lépései:
- Első dolgunk legyen a router beüzemelése és alapbeállítása után megváltoztatni az adminisztrátori nevet és jelszót. Hosszú (minimum 6 karakternyi), kis/nagybetűk és számok kombinációjából álló kódszót adjunk meg. Megváltoztatásának a menü helye -> Sytem Tools / Password.
-Szintén első teendőink között szerepeljen a gyári SSID megváltoztatása, azonban ezt is megfelelő körültekintéssel tegyük! Legjobb ha legalább 6-8 betűből és számokból álló kombinációt adunk meg, ahogy azt jelszó választáskor is tesszük. Ezt beállíthatjuk a Wireless / Wireless Settings menüpont legtetején levő SSID mezőben. Ezt kell majd megadni a Windowsban a Vezeték nélküli kapcsolat létrehozásakor is!!
Az SSID Broadcast funkció az SSID "szétkürtölését", szétszórását jelenti a router hatótávolságában. Ehhez vegyük ki a pipát az 'Enable SSID Brodcast' opcióból. Fontos, hogy a mi eszközeink sem fogják automatikusan megtalálni a hálózatot anélkül, hogy külön megadnánk nekik az SSID nevét, a továbbiakban viszont a kapcsolódás már gördülékeny lesz. A hálózat alapvető funkcióinak beállítása és a vezeték nélküli eszközök felismerése után kapcsoljuk ki, így az átlag kíváncsiskodó nem is sejti majd, hogy WiFi hálózat van a közelben. Ne feledjük a csatlakozott WiFi rendszeren a "Vezeték nélküli hálózati kapcsolat'’ -> Vezeték nélküli tulajdonságok gomb után megjelenő ablakban a Kapcsolat oldalon bekapcsolni az "Automatikus kapcsolódás...” és a 'Kapcsolódás akkor is...'’ opciókat!!!
- AMAC cím szűréssel (Media Access Control) csak azokat az eszközöket engedjük a hálózatunkhoz kapcsolódni, aminek az azonosítója szerepel a listánkban.A TP-LINK routerban a MAC szűrést a Security / Firewall menüben, alul az 'Enable MAC Address Filtering' pont bekapcsolásával aktiválhatjuk. A Default MAC Address Filtering Rules pontnál válasszuk a Allow lehetőséget, ugyanis ezzel engedélyezzük a listában szereplő eszközök csatlakozását a hálózathoz (ez alapértelmezésben Deny)!!! Az engedélyezett eszközöket a Security / MAC Filtering Add New… pontban adhatjuk hozzá.
- A WIFI titkosítástTP-Link beállító lapján Wireless / Wireless Settings oldal alsó részén állíthatjuk be! Először is az Enable Wireless Security bepipálásával engedélyezzük a titkosítást. Válasszuk a Security Type-nál a jelenleg legerősebbnek tartott WPA-PSK/WPA2-PSK-t! A Security Option-t és az Encryption-t hagyjuk automatán, így a csatlakozott eszközök a saját lehetőségeik alapján végzik a titkosítást a megadott lehetőségeken belül. A PSK Passphrase mezőbe adjunk meg jelszót, lehetőleg minél hosszabbat és bonyolultabbat és jegyezzük meg ám!! A Group Key Update Period-t hagyjuk alapon!
Ezek után már biztonságosan használhatjuk vezeték nélküli hálózatunkat. Ha még ez sem elég és igényeled még néhány finomságot írhatok!
A honlap üzemeltetőjétől elnézést a hosszú leírásért.
- Gabesz57 -
[szerkesztve]
| 5689 | bereczkij → 5675 Gabesz57 | 2010-05-27 16:07:09 |
Köszi amit leírtál,megvan.Jó lenne,ha a titkosításban segítenél.Előre is köszi.
| 5688 | Szusi → 5687 Brown | 2010-05-27 15:37:05 |
Biosban ACPI v Enhanced helyett Compatible
| 5687 | Brown | 2010-05-27 09:55:31 |
Sziasztok! Windows 7-t használok ha mellé felteszek egy másik HDD-t amin FAT32 azt nem látja, több vinyóval is kipróbáltam, sata, ide bármilyen egyiket sem látja, pendrive az ok., próbáltam ide usb átalakitóval akkor sem látja, a bios látja a vinyókat, mi lehet a probléma?
| 5686 | borkaa | 2010-05-26 21:45:15 |
Sziasztok!
Hogyan lehet win7-ben megtudni, hogy mikor történt az aktiválás?
Igazából napra pontosan kéne, de az csak jó ha az órát is tudja 
Köszi!
| 5685 | kicsipedro → 5683 imco | 2010-05-25 21:07:24 |
A voda probléma megoldódott egy újabb szoftver telepítéssel, de a vezérlőpult továbbra sem megy.
| 5684 | Ironing | 2010-05-25 20:19:11 |
Sziasztok!
Elkezdett gyanúsan viselkedni a routerem (kb 10 órányi letöltés után szakadozik, és nem is hagyja abba, amíg "békén nem hagyom" jó ideig, azaz, nem töltök le semmit, nem használom ki a sávszélességet) Mondom sebaj, veszünk másikat, az a biztos (először modemet vettem, mert arra gyanakodtam, az sokszor ment már tönkre
de mint kiderült nem az volt)
Ma meg is jött a drága. Egy TP-LINK R402M (a régi TP-LINK R460). Oké, bekötögetem, mindent a helyére, semmi. Finomhangolás, routeren belül, ugyanazokat a beállításokat megadtam neki, had örüljön,továbbra is semmi...
Természetesen a MANUALban/Súgóban annyi van nagyjából, hogy indítsam újra, szóval semmi hasznos...
A hibaelhárító azt mondta h a DNS kiszolgálóval van a baj, de hozzányúlni nem akar/nem tud.
Nekem rákfeném a hálózati beállítások, mindig is rühelltem, úgyhogy légyszíves segítsetek, mert nem szeretnék 3 napot bolyongani a beállítások között, mire rájövök amire rá kell.
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Üdv: Áron
| 5683 | imco → 5680 kicsipedro | 2010-05-24 23:29:31 |
Virus gyanus. Megmagyarázná a vodás problémát is.
Szerintem...
| 5682 | imco → 5681 tomcsi | 2010-05-24 23:28:38 |
Feltételezhető. Lehet hogy csak a kábel ört meg. Elég ritka hiba./még nem láttam/ Azért gondolom hogy inkább valami az OSben szabotál.
Szerintem...
| 5681 | tomcsi → 5679 imco | 2010-05-24 20:44:11 |
Köszi. Mégnéztem, nem lett kikapcsolva a funkcióbillentyűvel. Ha esteleg egy live Windows alatt se menne akkor az azt jelentené hogy a touchpad meghalt a gépben?
| 5680 | kicsipedro | 2010-05-24 18:07:33 |
Sziasztok, két - szerintem összefüggő - problémám van Vistával:
Az egyik, hogy a mobilnet (Vodafone Mobile Connect Lite) néha meghülyül, és egyik böngésző sem hoz be semmit, miközben msn, skype, levelezés simán megy (DNS?), a dolog nem oldódik meg, ha kihúzom és visszadugom a modemet, csak komplett újraindításra, ami ilyenkor kb 15 perc, mert nem tud kijelentkezni, ez nem a normál sebesség, tekintve, hogy 2GHz-es core2duo a gép.
A másik, hogy nem működik a vezérlőpult. Semmi. Elindítom, leáll, úgyhogy valami command line-os megoldást kellene találni.
A gép egy Dell Vostro 1015-ös. A Vista 6.0.6002-es.
Köszi a segítséget.
| 5679 | imco → 5678 tomcsi | 2010-05-24 17:50:29 |
| 5678 | tomcsi → 5677 imco | 2010-05-24 11:03:35 |
"Live CD" alatt mit értessz?
| 5677 | imco → 5676 tomcsi | 2010-05-24 07:57:48 |
Véletlen kikapcsolás? Lehet kapcsolni funkció billentyüvel. Ez szokot a leggyakrabban előfordulni. Másik ok a hardverhiba lehet, de az ritka. Elötte még teszteld egy live cdvel, hogy az os-t is kilődd!
Szerintem...
| 5676 | tomcsi | 2010-05-23 21:07:01 |
Sziasztok!
A következő problémámmal kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Kb 1 évvel ezelőtt leformáztam faterom laptopját, de a Synaptic Touchpad Drivert nem telepítettem fel rá, mivel a gép aránylag gyenge és nem akartam több a Windows-al együtt induló folyamatot, meg atouchpad a driver nélkül is tökéletesen működött. 2 nappal ezelőtt a gép úgy indult be hogy nem működött a touchpad. Újraindítottam a gépet aztán jó volt. Ma szintén ugyanez történt de a touchpad csak nem működött. Feltelepítettem a drivert, de semmi nem változott. A touchpad nincs benne az Eszközkezelőben, és a touchpad driver se látja.
Van esetleg valakinek valami ötlete?