Cikkek

Partnerek

Fórum

Szeretnél hozzászólni a fórumhoz? Regisztrálj itt!

245  (  224 223 222 221 220 219 218 217 216  )  1
5500Lenard5491 ravail2010-03-15 18:25:11

Nem 100 mb-os win7 partició, teljesen üresnek látta az intéző, egyéb meg nem is látta (pl. lemezkezelő). Most érdekes módon teljesen magától eltűnt.

5499laczek355497 WysiWyg2010-03-15 13:22:45

Vagyok is és köszi a segítséget végül is egy -két felesleges folyamat leállítása után már nincs akkora proci pörgetése a dolognak. Sok felesleges szolgáltatás futott a gépen. Még egyszer köszi !

5498laczek355497 WysiWyg2010-03-13 19:44:22

Köszi megnézem és visszaírok !

5497WysiWyg5496 WysiWyg2010-03-13 19:35:28

Jah. Magyarul feladatkezelő.

5496WysiWyg5494 laczek352010-03-13 19:34:47

Jobb katt a tálcára, ott van a közepén.

5495WysiWyg5486 Neontea2010-03-13 19:34:00

Jaj, ne is mondd! Tegnap vettem egy seagate 500 g-s vinyót, most az eddigi 0.4-essel együtt .9 t van, remélem egy ideig elég lesz. Megnézettem az everesttel a beállításokat mert ez az új f6-os bios szinte semmit sem enged állítani (ez amúgy az összes biosra jellemző, minél újabb, annál kevésbé nyúlhatsz hozzá (mit mondjak, ízlés dolga, nekem nem tetszik)), kihozta, hogy ez nem is sata, hanem ide. (Van ide, egy hd rack, de éppen üres.) Én már ott tartok, hogy nem is nagyon cserélgetem, ha működik, az összes takarólemezt visszacsavarozom és nem foglalkozom vele. Csak most nálunk új tv+telefon+net lesz, kénytelen voltam foglalkozni vele. Egyébként az ohm-törvényt elfelejtheted, ha leveszed a burkolatot a házról, 1 példa: különben honnan tudja megkülönböztetni a mastert és a slave-t csak azért, mert az egyik tüskéje a 80 eres kábel közepén van, a másik meg a végén.

Kontárok Kerüljenek!

5494laczek355493 WysiWyg2010-03-13 19:15:16

Köszi hogy válaszoltál de ezt a részt nem értem ' taskmgr ' hogy nézzem meg hol találom meg ?

5493WysiWyg5492 laczek352010-03-13 19:09:29

Nézd már meg a taskmgr-rel, hogy mi szopja le a procidat! Vmi fut a háttérben. Vírusirtót nem kérdezem, nyilván van, esetleg friss telepítés után az svchost dolgozhat, de előbb-utóbb abbahagyja. A configod kifogástalan amúgy, mégegyszer mondom, az induló progik közül kell kilőni vmelyiket.

5492laczek352010-03-13 12:21:36

Szép napot mindenkinek ! egy kis segítség kellene. Van egy Asus x51R laptop 1.86 -procival 2 GB ram és win seven home premium 32-bites eredeti windows !! Itt jön a gond hogy alap helyzetben a procit nagyon igénybe veszi alapon 30%-on dolgozik ha mondjuk egy másolást hajtunk végre akkor 80-100%-ban is terheli a procit ! Mi lehet a probléma vele ? Várom megköszönve a válaszotokat .

UI: Előtte win XP volt fent és nem csinálta ezt a gondot ! A gép kb 4-éves !

5491ravail5489 Lenard2010-03-13 08:22:20

Első lépésként nézd meg, hogy a "Vezérlőpult" -> "Felügyeleti eszközök" -> "Számítógép-kezelés" -> "Lemezkezelés"-ben a saját lemezeden, az általad ismert partíciók mellett látod e a "Q" lemezt. Ha látod, és "Nem lefoglalt", akkor "yanna" jól írta, és a win7 által saját maga számára a működéséhez fenntartott formázatlan rész lett nállad valahogyan a "Q". Ha "szüzen" telepítetted erre a HDD-re a win7-et, akkor ez az első formázatlan lemezdarab.

Ha ez a helyzet, akkor a megoldás:erre a "Q"-ra klikk jobb egérgombbal, a kinyíló ablakban klikk a "Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása..."-ra, itt az "Eltávolítás"-t választva törlődik a lemezdarab regisztrációja a rendszerből. Ennek újraindítás nélkül is érvényesülnie kell, de újraindítás után el kell tünnie.

Az ilyen hiba leginkább akkor keletkezik, vagy keletkezhet, ha a win7-et tartalmazó lemez más operációs rendszet is tartalmaz (pl. másik -második, vagy harmadik- partíción), vagy másik lemezen ugyanebben a gépben van másik operációs rendszer (pl, XP vagy Vista...) és ez a másik operációs rendszer el lett indítva úgy, hogy a win7-et tartalmazó lemez is benne volt a gépben, vagyis a másik operációs rendszer "alatt" látszott a win7-et tartalmazó HDD vagy HDD rész. Akkor ugyanis ez a más operációs rendszer bejelölte "Q"-nak a win7 által fenntartott üres részt. (Sőt onna, a más operációs rendszer alól le is lehet formázni ezt a darabot, s így használhatóvá lehet otttenni, de ez veszélyeztetheti a win7 működését!!!) S miután ujra a win7-et indítottad, az már egy létező, fotmázatlan partícióként ismerte fel és tette a következő szabad helyre a "Q"-t.

Ha ez a helyzet, akkor ahoz, hogy ismét ne jöjön elő a problémád, a fentebb leírtat annál a más operációs rendszernél is el kell végezni, vagyis a gépedet onnan indítva meg kell ugyanennek a HDD darabnak a helyét kesesni és törölni kell az ottani elnevezését, ami nem feltétlenül "Q" lessz. Ha a más operációs rendszer XP vagy Vista, akkor ugyanúgy csináld, mint ahogy a win7-nél kell, vagyis: "Vezérlőpult" -> "Felügyeleti eszközök" -> "Számítógép-kezelés" -> "Lemezkezelés"-ben "Q"-ra (vagyarra ami ott a neve)klikk jobb egérgombbal, a kinyíló ablakban klikk a "Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása..."-ra, itt az "Eltávolítás". Így sem a más rendszerben, sem pedig itt a win7-ben nem fog látszani, újra "előjönni" a "Q"-d. (Ha ezt a más operációs rendszer alatt nem csinálod meg, akkor ha egyszer elindítod a más operációs rendszert és utánna a win7-et, ujra lessz "Q"-d !)

Ha így nem boldogulsz van egy más, racionálisabb megoldás is. A "Start"-ra kattintva a "Keresés programokban és fájlokban" mezőbe írd be és futtasd a "regedit"-et (regedit <- enter). Itt "HKEY_LOCAL_MACHINE" -> "SYSTEM" -> "MountedDecices" választásával a jobb oldali mezőben fogod látni a csatlakoztatott eszközöket. Keredsd meg a "\DosDevices\Q;" bejegyzést, kattints rá jobb egérgombbala"\DosDevices\Q;"-ra, majd "Törlés" és a törlés után zárd be a regedit-et. Ujraindítás után eltünik a "Q". Ha a fentebb leirt más operációs rendszer is van a gépeden ott is meg kell csinálni a már leírtak miatt.

Sok sikert! Szép napot mindenkinek!

5490yanna5489 Lenard2010-03-12 21:06:58

Amennyiben 100 mega, akkor vindózhét csinálta magának.

5489Lenard2010-03-12 16:46:05

Sziasztok

Windows 7 alatt az intézőben (számítógép) megjelent egy "Helyi lemez Q", ami gyakorlatilag üres, megnyitni meg nem lehet (Q:\ nem érhető el. A hozzáférés megtagadva), nincs semilyen merevlemez csatlakoztatva a számítógéphez és a lemezkezelésben sem jelenik meg a kötet. Nem tudom miért jelenik meg az intézőben és hogyan lehetne eltávolítani onnan. Ha valakinek van ötlete kérem írjon.

Köszönöm!

5488ravail5487 ravail2010-03-12 09:00:13

A végső kétségbe esés megoldást eredményezett! Az történt, hogy le akartam irni nektek, a "Dokument and Settings" -> " All Users" -> "Start Menu"-ben megvan minden, amikor rájöttem mi a gond. Az egyik klasszikus start menu editálóban a "Programs" felíratot átírtam "Programok"-ra. Ez átírta a felhaszmáló nevem könyvtárában a "Programs" felíratot"Programok"-ra, s így ez az okos (?!)win7 már nem jelenítette meg és nem indította el a saját programjaimként deffiniált, telepített programokat. Visszaírás után minden működik. ("Programok" -> "Programs")

Remélem ez a tanulságos kis hiba segít másoknak is! Szép napot mindenkinek!

[szerkesztve]

5487ravail2010-03-12 07:48:22

Sziasztok!

Így még nem jártam! A win7-hez (-re) az XP-ben megszokott start menűket nézegettem, telepítettem, töröltem. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a win7 startmenüjéből eltüntek a telepített programok mappái, indító hivatkozásai. Hiba kattintok a "Minden program"-ra, ott csak egy része jelenik meg. A programok meg vannak, csak innen tüntek el. Hogy lehet visszahozni? Előre is kösz a segítséget!

5486Neontea5485 WysiWyg2010-03-11 17:37:14

Köszi, benned bíztam. Ez így oké. Ezt én ismegtaláltam valami amcsi forumon.

Miért csinález nekem kékhátteret? Nemelőször felejti el kezelni a SATA-kat.

Utánna olyan hibát produkált, hogy:ismét lefagyott, újraindításnál nem látta a vinyókat. SATA kábel ki, majd vissza de az OS-es vinyómat nem látja. Lekötöttem a másikat és annak a SATA kábelével, működött. Oké kábel csere, a kettő vinyó nem megy együtt. Ismét csak egy vinyó hiba üzenet: "Missing OperationSystem". Telepítő lemez berak, javítás, újraindítás. Ismét ez a hiba. Újból javítás, kicsit többet dolgozott (ha jól emlékszem Bootnat.dat-ot javította) dos ablakban. Utánna megszünt a hibaüzenet, helyette egy másik kedves régi ismerős fogadot: "BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER". Na itt már kezdtem morcos lenni. Átdugtam WIN7 vinyómat az szintén "BOOT FAILURE...". Visszadugtam a Vistát. Beléptem BIOS-ba hátha a kisbutus a másikról bootolna, de láttam hogy csak 1SATA van bekötve. Kiléptem, és utánna hiba nélkül indult. Gép lekapcsol, ráköt másik vinyóm is, indítok és indul minden gond nélkül. Még az ilyenkor szokásos válasszon indítás: Normál mód, Csökkentett mód sem volt. Hibátlanul futott a Vistax64-em.

Na erre találj választ nekem. SATA-kat sokszor elfelejti, lap gondom lesz?

BIOSTAR NFL4-es lapom van, 1db ODD, Samsung 400GB SATAII Vista Ultimate x64, mellete WD 500GB SATAII + WD250GB IDE. Ami nincs bekötve csak most próbára SAMSUNG 400GB SATAII WIN7 HUN x64.

Ennyi, na várom kimerítő válaszodat.

Kóklerek kíméljenek.

[szerkesztve]

5485WysiWyg5484 Neontea2010-03-11 11:29:57

"Collecting data for trash dump"

Ez azt jelenti, hogy gyűjti a hibajelenségre utaló adatokat egy fájlba, amit meg lehet nézni. Nem ajánlom(!), inkább filmet nézzetek! :-)

Kontárok Kerüljenek!

[szerkesztve]

5484Neontea5483 lalapapa2010-03-11 08:38:45

Aloha.Kösz lalapapa!Az én problémám is hasonló megoldással zárult.Filmet néztünk asszonypajtival, és egyszercsak megakadt a film, a hang.Lefagyott, gombokra nem reagál, na akkor gondoltam újraindítás, de még elötte kékhalál lett az alábbi üzenő szöveggel a képernyő alján:

"Collecting data for trash dump"

Google-en rákerestem, de semmi érdemlegeset nem találtam, ami tényleges megoldást nyújtana, vagy legalább magyarázattal szolgálna.

Többszöri újraindítás után sem indult el a gép, a operátor logon nem lépett túl.Operátor logo kikapcsol, és lám nem tudja beolvasni a SATA vinyókat, csak az IDE cuccokat.SATA kábeleket lehúztam, és láss csodát elíndult.

Valaki erre magyarázatot?

Kóklerek kíméljenek.

5483lalapapa5482 Neontea2010-03-10 22:35:23

Sziassztok !Jogos a kérdés.Mint írtam korábban folyamatosan a lemezolvasási hiba üzenetet hozta.Később érdekes módon volt mikor bejött a Windows,ment is szépen.Kb.egy órás üzem után meg állt,program nem válaszol,kikapcsol és megjelenik megint a lemezolvasási hiba,aztán ujból és ujból ez.Egy bekapcsolás után betöltésnél egy pillanatra megjelent "HARD DISC ERROR".Betekintés a Biosba,minden tökéletes volt.Ekkor ötlet :nézzünk a géppe.Láthatólag nem volt rendellenesség.Kábelek,minden mozgatható tartozék kivétele újbóli visszadugás,bekapcsolás és láss csodát minden oké,többszöri ujraindítás után is és jelenleg is.Talán a Sata kábel lazulhatott ?Nem tudom.Kb.másfél évig nem volt semmi probléma vele.Hát ennyi a történet.Tanulságnak jó példa lehet,hogy érdemes néha az alkatrészeket kicsit megmozgatni.

Üdv a fórumozóknak lalapapa

5482Neontea5479 lalapapa2010-03-10 18:04:12

Aloha.Azért ha lehet oszd meg velünk,mi volt a megoldás.Előre is köszi.

5481WysiWyg5476 plexike2010-03-09 09:21:45

A w7 saját lapjáról letölthető témáktól tényleg nem. Ehhez "egyéb" témákat kell kell keresni (az én jelenlegi témámat pl úgy hívják, hogy hilled). Azokhoz viszont meg kell "patchelni" 3 file-t az universal theme patcherrel. Ehhez tehát először ezt töltsd le vagy írd ide a méledet, elküldöm.

5480woland_y2k5478 infovadasz2010-03-08 22:11:15

Hát az vicces, nem kicsit, nagyon.
Amugy most néztem, mostmár mind Firefox mind IE8 alól el lehet érni, lehet végeztek.

5479lalapapa5475 lalapapa2010-03-08 21:56:05

A probléma megoldva,ne fáradozzatok.

5478infovadasz5477 woland_y2k2010-03-08 18:49:47

Szia!

Köszönöm az üzeneted.

Őszintén szólva én is gondoltam arra, hogy a problémám összefügg a portál körüli cirkusszal, de az Ügyfélszolgálatuk az IE8 beállítása körüli problémákra próbálta kihegyezni. Ennyit a korrektségükről.

5477woland_y2k5473 infovadasz2010-03-08 14:29:51

Hali!

Ez esetben a hiba nem a te készülékedben van. Március elejére tervezték az átállást az új rendszerre (Ügyfélkapu 2.0) ez nem megy zökkenömentesen, finoman fogalmazva. Néhány link:
itcafe.hu/hir/elindult_uj_kormanyzati_portal_ugyfelkapu_2.html

penzcentrum.hu/cikk/1022506/1/kinos_tovabb_szenved_a_kormanyzati_portal

index.hu/tech/net/2010/03/06/probauzemben_a_kormanyzati_portal/

Se Firefox se IE alól nem elérhető legalábbis nálam.

5476plexike5472 WysiWyg2010-03-08 08:47:58

Helo! Pont az a baj hogy a témától nem változik! Windows 7 Ultimate 64Bit-em van.

245  (  224 223 222 221 220 219 218 217 216  )  1