Fórum
Szeretnél hozzászólni a fórumhoz? Regisztrálj itt!
| 5250 | ungawa | 2009-12-30 18:47:36 |
sziasztok
segítségre lenne szükségem
van egy gépem, (EP45T-UD3LR, E8200, HD4850, 1x2GB Kingston DDR3 1333 ram és két vinyó) ami rendkívül sok problémát okoz ( alaplap és memória lett most cserélve)
nekem. nagyon sok kékhalált produkált a win 7-es rendszer, nagyon sok, különféle Stop felirattal. a legújabb pedig ez "Randszerindítási konfigurásciós adatok (BCD) tároló fájlajaiérvénytelen adatokat tartalmaz"
GUID: {6efb52bf-1766-41dba6b3-0ee5eff72bd7]
Állapot: 0xc0000034
ha lenyomom többször az Enter, betölt, de minden indítás után ezzel indul
javítás nem segítet
| 5249 | lalapapa | 2009-12-30 17:29:20 |
Sziasztok!
A következő témában kérem a segitségeteket.Egy gépet ujra kell telepíteni.Elég sok cucc van benne.(Képek,zene stb.)Egy külső wincheszterre kimentettek belőle mindent.Másik gépen ha megakarjuk nézni a saját gépben megjelenik egy mappa ikonnal "Mappa új kötet és F"meghajtó jelöléssel a többi meghajtó mellett Ha az ikonra kattintunk felkínálja a társítást. .Az eszközkezelőben megjelenik rendesen a másik meghajtó mellett.A társításban a Power DVD megnyitja a zenei számokat le is játsza,de mást nem.(Képek videó klippek).Mi lehet az ok és van e valami lehetőség a megjelenítésre,hol keresgéljünk.Esetleg hogyan tudnánk CD-re vagy DVD-re kiírni.
A segítséget,javaslatot előre is köszönjük.
| 5248 | Szusi | 2009-12-29 23:54:55 |
Sziasztok
XP Sp2 - sajátgép nem jeleniti meg a C: ill. D: meghajtót, (2 vinyo, C: ; D: az egyik) a másik vinyo (G:) ill. cd, dvd meghajtó látszik.
TotalCommander látja az összeset. Mi lehet a gond?
Előre is köszi
[szerkesztve]
| 5247 | lacy → 5246 whisky | 2009-12-29 19:54:19 |
1. meg fogom nézni a problémád, de most csak XP-s gépek vannak a közelben
2. írd be google-be, hogy related:netlimiter.com és megkapod a hasonló témájú oldalak URLjét, itt valószínűleg találsz magadnak valót.
| 5246 | whisky → 5245 lacy | 2009-12-29 19:06:27 |
Szia lacy!!
Ezt az általad említett dolgot természetesen megpróbáltam, bár a Vistás tapasztalataim azt mondták, hogy nem ez az amit keresek. Igaz is lett itt is és a Vistába is ez az opció csak arra használható, hogy nem kell úgy indítani a progit, hogy " jobb klikk és utána "futtatás rendszergazdaként", hanem már egyből így indul az alkalmazást, de ettől még ugyan úgy kéri a jelszót, és sajna az nem menthető. (legelábbis nem jöttem még rá, hogy hogyan lehet menteni) Azt szeretném elérni, hogy ne kelljen mindig beírni a jelszót. Végül, a Vistában valahogy megoldottam, de régen volt és már nem jut eszembe,hogy hogy lehetett ez megoldani. Ha megoldom közzé teszem, nem hiszem, hogy ez csak nekem gond...
A NetLimiter ami a gyártó oldaláról leszedhető, jól működik, de ez valami béta verzió, és a gyártó valahol írja is, hogy ebben még nincs megoldva az adatforgalom mérérse. Nem ragaszkodom a Netlimiterhez, megfelelne más progi is, amivel havi, vagy egyéb bontásba tudom mérni az adatforgalom mennyiségét.
Köszönöm, ha jutok valamire közzéteszem....
| 5245 | lacy → 5242 whisky | 2009-12-29 18:35:27 |
Szia, szerintem ezt úgy kellene, hogy jobbklikk a programra/parancsikonra, tulajdonságok, kompatibilitás... ott alúl bepipálhatod, hogy futtatás rendszergazdaként és van még ott egy gomb, összes felhasználóra alkalmazás.... na most azt nem tudom, hogy sima mezei felhasználóval is be tudod-e ezt kapcsolni vagy csak adminnal, kérlek nézd meg/írd meg, kíváncsi vagyok.
A NetLimiterrel kapcsolatban nem tudok segíteni. a honlapján van fent egy win7 kompatibilis verzió, de, hogy mennyire jó azt passzolom. Ha hibás, biztos rá fognak jönni és javítják.
[szerkesztve]
| 5244 | lacy → 5241 WysiWyg | 2009-12-29 18:16:07 |
Ezzel nem tudsz mit csinálni, 1 procit (magot) fog használni, így tervezték.
| 5243 | lacy → 5239 ibi2000 | 2009-12-29 17:59:47 |
mi az író szoftverek hibaüzenete? nero mit mond?
[szerkesztve]
| 5242 | whisky | 2009-12-29 16:41:52 |
Sziasztok!!
Két kérdésem lenne hozzátok, amikkel nem boldogulok....
Asus lapom van, és az ehhez tartozó driverek, illetve inkább utilok általános jugu felhasználó fiókjába nem indulnak el , csak a rendszergazdai jelszó megadása után, Hol lehet ezeket ugy beállítani, hogy ezek automatikusan rendszergazdai jogon induljanak el??
Eddig Vistát használtam, de már elötte is a NetLimitert használtam az internetes adatforgalom mérésére, na ezzel se boldogulok, a W7-het irt NL nem képes erre, és más egyéb progit sem sikerült találnom ami megfelelne.
Köszönöm...
| 5241 | WysiWyg | 2009-12-28 23:51:39 |
Hi Mindenki!
A mai szent napon feltelepítettem a seven virtual xP (vxP) módot. Azért kellett, mert van egypár régi (és új) kedvenc játékom és nem mindegyiket lehet 8/5-ös monitor (illetve ablak) módban futtatni csak 4/3-ban, a vxP viszont tudja mindkettőt. Ragyogóan működik és nagyon tetszik! A hír nem ez. Hanem az, hogy a dual-core cpu-mat (AMD Athlon x2 240) egymagosnak érzékeli a vxp és így marha lassú. Allokáltam neki 1 G ramot, így vmivel gyorsabb, de még így is egy tetű. Eszerint az a nehezen hihető eset áll fenn, hogy a win 7 virtualizáció nem támogatja a dual core-t? Vagy az alaplap és a proci eleve ilyen? Még annyit, hogy a legújabb (f6-os) biosra frissítettem, a régebbiekkel nem is lehet virtualizálni. Ah! És az alaplap: GA-M720-US3. Linkek is jók, a keresgéléshez most nincs idegem sem időm, hátha valaki foglalkozott ezzel. Előre is kösz:
ww :-)
Kontárok kerüljenek! 

| 5240 | WysiWyg → 5239 ibi2000 | 2009-12-28 23:34:05 |
Kedves Ibi!
A jó hírem az, hogy eszerint az író jó. Most már csak azt kéne tudni, hogy mit akartál írni és hogyan. Vannak különböző író programok, a legismertebb pl. a Nero. Ha - amint írod - dvd írót cserélgetsz gépek között, akkor egy dvd író program telepítése nem lehet gond.
ww :-)
| 5239 | ibi2000 | 2009-12-28 19:24:52 |
sziasztok!tudna nekem valaki segiteni???dvd-irom nem akar ki irni!!ki vettem az irot mert aszt hittem azzal van a baj!de be tettem egy másik gépbe ott meg ir!lehetséges hogy valami programot kitöröltem a gépböl???és ha igen mit???mert nem igazán értek hozzá!köszi aki segit
| 5238 | imco | 2009-12-24 21:44:02 |
Békés Boldog Karácsonyt!
| 5237 | lacy | 2009-12-24 13:56:50 |
Kellemes ünnepeket!
Rengeteg a dolgom mostanában, ami meglátszik az oldal frissítésén is, de remélhetőleg január végén, február elején rendeződik a helyzet. Most viszont államvizsgára kell készülnöm az ünnepek alatt, ami nem épp egy meghitt időtöltés karácsonykor...
Legyetek jók, boldog karácsonyt! 
| 5236 | WysiWyg | 2009-12-24 12:42:06 |
*** Boldog Karácsonyt! ***
| 5235 | Szusi → 5234 ivit | 2009-12-24 09:24:01 |
Sokkal egyszerübb és gyorsabb, ha beállitod a BIOS -t.
merevlemez: compatible
Ott nincs 200 oldal. 
Kellemes Karácsonyt Minden Fórumozónak !
| 5234 | ivit | 2009-12-23 23:24:57 |
sziasztok
biztos kerdeztek ezt mar ,de nem gyoztem atnezni azt a csekely 200 oldalt
szoval van az hogy
Nem látja az XP telepítő a merevlemeztes van az nLite progival a megoldas ...de honnan kapom meg en azt a fajlot hogy iaahci.inf
| 5233 | Atti → 5230 Quantum | 2009-12-21 20:42:17 |
Hello!
A tuzfalban probald letiltani az oldal cimenek a megadasaval.Nem tudom milyen tuzfalad van,a windowse vagy valamijen internet securitye.Remelem segithettem.
Attila.
| 5232 | Atti | 2009-12-21 20:37:38 |
Sziasztok!
A kovetkezo problemam van,amiben kerem a segitsegeteket.
Asus P5B SE alaplapom van.Feltelepitettem a Windows 7-et,minden tokeletesen mukodik,kiveve a kikapcsolast.Vistaval minden OK.Amikor kikapcsolom a start menubol,szepen vegig megy a kikapcsolasi folyamat,kikapcsol a monitor is de a gep ventilatora tovabb mukodik,a power led egve marad.A gep ebben az allapotban marad,a power gomb nyomvatartasaval tudom teljesen kikapcsolni.Frissitettem a legujabb bioszra,alaplap,videokartya driverre.Minden Win7 valtozatnal,tobbfele beta,64 bites,ugyan ez a jelenseg volt.A mostani 32bites ultimat.
Elore is koszi a segitseget.
Attila.
| 5231 | kera58 | 2009-12-21 13:09:34 |
Sziasztok mindenkinek aki segiteni tudna!
Van egy asztali gépem, Xp és most már Win 7 Ultimate is fut rajta,valamint a gyerekeimnek van 2 db laptopja melyen Xp és Vista fut.
Upc és internetem volt melyet ezen gépekhez egy Netgear WPN 824 v2 wifis routerral osztottam meg.Sajnos megszünt mert nem tudtam fizetni,igy most egy Vodafonos netem van az asztali gépen.
Megprobáltam megosztani ezt az alábbiak szerint:
-Internet kapcsolat helyi hálózat 3-on megosztva a jobb gombos bejelölős modszerrel.
-A helyi hálózat 2-ön van az alaplapi hálókártya,melybe bedugtam a wireles router zsinorját és a router wlan,dugójába bedugtam.
-Ezt követően a hálózati kapcsolatok beállitása varázslóval a wireles router adapterét felhasználva ,elkészitettem a beállitásokat az ott kértek szerint és müködik minden gépen a net.
A gondom:
-Win7 alatt ugyenezen módszerrel nem müködik,van-e valamilyen megoldás?
Több internetes szakboltban érdeklődve azt a választ kaptam ahogy én ezt megcsináltam az hibás és csoda a müködése mert igy Swich-ként van szinte megosztva a dolog,s nem szabadna müködni csak akkor ha nem a wlanba hanem a lan dugóba dugnám be,mégis igy megy!
-Van-e szerintetek megoldás a win7 alatt vagy sem!
Előre is köszönöm
kera 58
| 5230 | Quantum | 2009-12-21 11:39:30 |
Sziasztok!
Le szeretnék tiltani néhány honlapot Vista-n belül. Hogy miért, az lényegtelen, a mikéntje érdekel. Ha a host file-ban valamit átirányítok a localhost-ra, ugyanúgy bejön az oldal, akár IE-t, akár egyéb böngészőt használok.
Segítsetek, mert fontos lenne!
Előre is köszönöm.
| 5229 | bigmazey → 5228 idanka | 2009-12-20 13:37:41 |
kösz idanka hogy válaszoltál de már megoldottam a problémámat, egyébként pedig 64 bites az oprendszerem meg a gép is,nem ezzel volt a gond hanem magával a windows7-tel gyült meg a bajom (hát mit mondjak elég érdekes volt ) azért mégegyszer kösz. üdv bigmazey
| 5228 | idanka | 2009-12-20 11:10:10 |
Neontea: nem ajánlom, legalábbis az én asztalim nem kezeli helyesen a nagy fájlokat így nekem is ketté kelett vennem minden nagyobb avi fájlt, mielőtt kiírnám dvd-re.
bigmazey: sajnos ez gyakori, ha 64 bites a géped akkor tegyélfel 64bites op rendszert. A következő Windows úgyis csak 64 biten jön ki! Szokni és szoktatni kell a fejlesztőkkel
FantasyLandia: ez a memória kérdést nem értettem elsőre, majdnem megállt a szívem ...home user 160 GB rammal
vannak különböző partícionálló progik boot cd/dvd http://gparted.sourceforge.net/ pl ezzelát lehet méretezni a meghajtókat, esetleg összevonni gond lehet hogy van logikai (de ez nem tuti)
telepítéskor fontos a helyes a partícionálás nekem win7 64 bit + 1-2 fejlesztőkörnyezet megeszik min 50 GB helyet, de ha 60 GB os partíción lefoglal 50 GB-ot az roppant kellemetlen tud lenni, szóval adj neki minimum 100-120 GB, a maradékot minek teszed külön azt te tudod, de legyen akkor az is elsődleges. sajnos most olvastam a következő hozzászólást
Klotild: nekem a microsoft-security-essentials jött be eddig a legjobban, még a NOD után is leszedett vagy 5-6 kártevőt. Igaz hogy a Full keresés lassú, de a leghatékonyabb az összes vírus kereső közül. Napi 1x elég ütemezni a gyors keresést (nálam 30 – 180 másodperc alatt lefut a háttérben). http://pcworld.hu/microsoft-security-essentials-20091105.html
[szerkesztve]
| 5227 | imco → 5226 nemk | 2009-12-20 08:06:42 |
A jó oldalt nem kell "ajánlani". Néhány év és eléri ezt a szintet. Kitartás. pont pont
[szerkesztve]
| 5226 | nemk → 5225 Szusi | 2009-12-19 19:24:49 |
Nem én kezdtem! Én csak ajánlottam az oldalt!Ennyi.
Sajnos semmilyen informatikus végzetségem nincs, hanem mindent magam sajátitottam el (egyedül)...